Koffiebonen

Menu:

Hervulbare Nespresso Coffee Duck

Er zijn systemen waarmee u zelf Nespresso capsules kunt vullen.

L'Or EspressO L'Or EspressO

L’Or EspressO zijn capsules voor Nespresso apparaten.

DeLonghi DeLonghi Nespresso machine

De DeLonghi Lattissima is een zeer uitgebreid apparaat.

Krups Krups Nespresso machine

De Krups CitiZ is een prachtige verschijning in iedere keuken.

Magimix Magimix Nespresso machine

Het Nespresso assortiment van Magimix bestaat uit drie modellen.

Miele Miele Nespresso machine

Miele heeft een kwalitatief goede inbouw Nespresso machine.

Siemens Siemens Nespresso machine

Siemens heeft veel design apparaten zoals de TK911 Porsche design.

Nespresso

Nespresso capsulesNespresso is het bekendste systeem waarmee koffie gezet kan worden met capsules. Sinds de introductie van Nespresso in 2001 heeft deze manier van koffiezetten de wereld veranderd. Het Nespresso systeem is ontwikkeld en wordt streng gecontroleerd door Nestlé. De cups voor Nespresso worden slechts beperkt aangeboden, voornamelijk via de Nespresso Club. Naast Nestlé zijn er ook nog andere aanbieders van koffiecapsules.

Beste kwaliteit koffie

Nespresso capsulesHet productieproces van de Nespresso capsules garandeert de kwaliteit van de koffie. Zo wordt de koffie in de capsules na een bepaald moment in het productieproces niet meer blootgesteld aan zuurstof. Zo oxideert de koffie niet en blijft deze zijn smaak behouden. Bijkomend voordeel is dat de houdbaarheid van een capsule ook langer wordt. Zo geniet u nog langer van uw Nespresso capsules.Producenten van Nespresso machines

Krups Nespresso PixieDe koffiemachines voor Nespresso capsules worden onder licentie geproduceerd. Dit betekent dat niet iedere producent zomaar een Nespresso apparaat op de markt mag brengen. Er zijn koffieapparaten te koop van DeLonghi, Krups, Magimix, Miele en Siemens. Capsules voor in het Nespresso apparaat kunt u tegenwoordig ook kopen van Douwe Egberts. Onder de naam L'Or EspressO verkoopt Douwe Egberts namelijk capsules die geschikt zijn voor Nespresso apparaten.

Merken Nespresso apparaten

Siemens Nespreso TK 70Er zijn zes producenten en daardoor is het aanbod van Nespresso machines groot. DeLonghi biedt vier lijnen aan, waarvan de Lattissima de high end line is. Ook Krups heeft een uitgebreid aanbod van Nespressomachines. Het aanbod van Krups is wel iets goedkoper. De Krups Pixie Nespresso is een goede machine voor een schappelijke prijs. Siemens heeft met de Essenza een heel betaalbare machine in het assortiment. Maar voor mensen die een compleet espresso-apparaat willen, is de Siemens TK 911 het ultieme apparaat.

Grand Crus

Nespresso soortenNespresso heeft zestien verschillende soorten capsules. Die worden 'Grand Crus' genoemd. Het aanbod bestaat uit vier smaakgroepen. De groep espresso is het grootst en bevat zeven verschillende soorten capsules. Andere groepen zijn de Lungo (Amerikaanse koffie), cafeïnevrije koffie en Pure Origin. De laatste groep bevat drie soorten capsules waarvan de koffie afkomstig is uit één land. Het gaat om India, Colombia en Brazilië.

Recycling

Nespresso recyclingOmdat een Nespresso capsule van aluminium gemaakt is, kost het maken van de Nespresso cups relatief veel energie. Om dit te beperken, heeft Nespresso een slim systeem bedacht om gebruikte capsules te recyclen. Dit doet Nespresso door de lege Nespresso cups in te zamelen op vaste punten en via de post. De lege Nespresso cups worden vervolgens naar Zwitserland gebracht en worden daar gerecycled.