Koffiebonen

Menu:

Douwe Egberts Senseo

Douwe Egberts senseoKoffiepads zijn filters met daarin gemalen koffie voor koffiezetapparaten die werken met pads, zoals het Senseo apparaat van Douwe Egberts. De koffiepads van Douwe Egberts zijn verkrijgbaar in vele smaken. Senseo koffie zit qua smaak tussen verse filterkoffie en espresso in, maar neigt het meest naar filterkoffie. De Senseo koffiepads zien er aan de bovenkant plat uit en aan de onderkant een beetje bol. De pads bevatten zeven à acht gram gemalen koffie.

Smaken Senseo koffiepads

Senseo koffiepadAfhankelijk van uw smaak en het moment van de dag kunt u kiezen uit in totaal 15 smaken. De koffiepads variëren bijvoorbeeld in intensiteit en de verhouding Arabica en Robusta koffiebonen. Er zijn ook twee cafeïnevrije varianten beschikbaar: Décafé en Décafé Intens. Douwe Egberts maakt sinds een aantal jaar speciale Senseo pads voor espresso. Deze Senseo koffiepads worden geleverd met een speciale padhouder. De houder laat minder water door, zodat de koffie sterker wordt.


Senseo City Sensations

Douwe Egberts SenseoDe collectie smaken voor de Senseo bestaat uit een basisselectie, een premiumselectie en drie City Sensations: Senseo Sevilla, Senseo Vienna en Senseo Rio de Janeiro. Sevilla is sensueel en zacht, met tonen van karamel en vanille. De smaak van Vienna bevat een vleugje chocolade en hazelnoot, terwijl Senseo Rio de Janeiro tonen heeft van vanille en een beetje crèmelikeur bevat.

Senseo Selections

Douwe Egberts SenseoDe Douwe Egberts koffiebonen voor espresso zijn verkrijgbaar in twee varianten: Regular en Dark Roast. Regular koffiebonen zijn langzaam, medium gebrand en smaken mild en rond. Dark Roast bonen zijn donker en langzaam gebrand. Daardoor hebben ze een volle en krachtige smaak. Met de Regular zet u een lekkere café crème (lungo). De Dark Roast bonen zijn heel geschikt om een cappuccino mee te bereiden.

Senseo pads voor cappuccino en espresso

Douwe Egberts SenseoNet als de espresso koffiebonen, bestaat ook de espressomaling van Douwe Egberts volledig uit Arabica koffiebonen. De bonen zijn langzaam en medium gebrand. Een kopje espressokoffie heeft een ronde en milde smaak. Een kopje van deze koffie, samen met wat stevig melkschuim, geeft een heerlijke macchiato. Een espresso uit het Senseo koffieapparaat is vanwege de lage druk van de Senseo (0,5 bar) niet te vergelijken met een espresso uit een echte espressomachine (9 bar).

Senseo apparaten

Douwe Egberts SenseoDouwe Egberts verkoopt Senseo apparaten in veel verschillende kleuren, waaronder blauw, rood en paars. Speciale Senseo apparaten, ´Design Editions´, zijn ontworpen door bekende en slechts tijdelijk te koop. Er zijn verschillende typen Senseo apparaten verkrijgbaar. Deze verschillen bijvoorbeeld in de grootte van het waterreservoir, het aantal kopjes koffie dat in een keer gezet kan worden en de verstelbaarheid van de schenktuit.

Koffiepads van andere merken

Senseo koffiepadsSinds Douwe Egberts het alleenrecht op het maken van koffiepads kwijt is, zijn er koffiepads van verschillende merken te koop. In de supermarkt vindt u de eigen merk koffiepads, zoals de koffiepads van Albert Heijn, Lid of Aldi. Als alternatief voor de kant-en-klare koffiepads kunt u ook zelf pads maken of kiezen voor hervulbare pads.